datum: 22. 9. 2021
Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 35 minut
Ingredience:
8 ks mladého římského salátu, 100 g lískových ořechů, 50 g uzené špeku z boků od firmy uzeniny Vlach, olej z lískových ořechů, sůl, pepř, vinný ocet.
Postup:
1. Salát rozpůlíme, potřeme olejem a grilujeme z každé strany 1-2 minuty.
2. Poté v sítku můžeme lehce upražit nasekané ořechy, které přidáme na salát.
3. Salát pokapeme dresinkem smíchaným z vinného octa, oleje, soli a pepře.
4. Na ozdobu poklademe na salát tenké plátky špeku.
datum: 14. 9. 2020
V Jihomoravském kraji hodnotila dne 16. července 2020 přihlášené výrobky odborná porota složená ze zástupců Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Potravinářské komory ČR, Agrární komory ČR, Krajského úřadu Jihomoravské kraje, Státní veterinární správy ČR a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Velký důraz se kladl na originalitu, inovativnost ve zpracování, na to, jak se výrobek váže k regionu, na dostupnost výrobku na trhu, z jakých je surovin a v čem je jeho kvalita nadstandardní. Dále byly posouzeny senzorické vlastnosti výrobků - například vzhled, chuť, vůně a rovněž design výrobků
Vítězem v kategorii - Masné výrobky tepelně opracované se stal Uzený špek z boků, který pochází z tradiční rodinné výroby masných výrobků z Bučovic. Tento ojedinělý výrobek vzniká nejprve ručním výběrem každého jednotlivého kusu vepřových boků. Prvotní výběr a zkušenosti se samotným výrobkem zaručují jeho vytříbenou chuť pro všechny gurmány.
datum: 0. 0. 0000
S radostí Vám oznamujeme, že jsme zavedli možnost nákupu masných výrobků elektronicky, přes náš objednávkový systém.
Po kliknutí na volbu menu OBJEDNÁVKA, se objeví nejdříve formulář s informacemi o Vás. Další obrazovka obsahuje aktuální nabídku masných výrobků, dole je tlačítko na odeslání objednávky a pole pro poznámku. Posledním krokem je potvrzení objednávky, kopie objednávky je odeslána na email.
Příjemné objednávání Vám přeje obchodní tým firmy Vlach Bučovice.